Enerji Verimliliği Check-up Protokolü

Halkbank, enerji verimliliğine dikkati çekmek amacıyla Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile "KOBİ'lere Ücretsiz Enerji Verimliliği Check-Up Protokolü" imzaladı.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, ETSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'ndaki imza töreninde, Halkbank'ın KOBİ'lerin enerji verimliliği yatırımlarına verdiği desteği "KOBİ'lere Ücretsiz Enerji Verimliliği Check-Up Protokolü" ile bir adım daha ileri taşımayı hedeflediğini belirtti.

Taşkesenlioğlu, Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladıkları Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Kredi Anlaşması ile 59 milyon avro kredi kullandırdıklarını ifade ederek, "Enerji verimliliği konusunda faaliyetlerimiz sadece kredilendirme ile sınırlı değil. Danışmanlık misyonumuzu da sürdürmeyi önemsiyoruz. İmzaladığımız bu protokol kapsamında enerji verimliliği alanında ücretsiz danışmanlık programları düzenleyeceğiz. Enerji verimliliği alanında yaptığımız çalışmaları sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, protokol sayesinde KOBİ'lerin enerji verimliliği konusunda bilinçleneceğini dile getirerek, ülkemizin enerji verimliliği açısından gerçek anlamda seferberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yücelik, evden sanayiye kadar her alanda enerji verimliliğini düşünmek gerektiğini vurgulayarak, "2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemizde 7'den 70'e herkes enerjiyi daha verimli ve etkin kullanarak, bu büyük hedefe ulaşmada katkı sağlamalıdır. Bu açıdan bakıldığında ETSO, ETÜ ve Halkbank arasında imzalanan ilimizdeki KOBİ'lerin enerji verimliliğinin fotoğrafını çekecek olan projeye destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da dünyada artan enerji talebine karşılık alternatif enerji kaynağı arayışları ve enerjinin verimli kullanılması tartışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Yaylalı, ülkede 12 yıl öncesine göre iki kat fazla enerji tüketildiğini dile getirerek, enerji verimliliği konusunda üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından yetkililer protokolü imzaladı.
Protokolle, KOBİ'ler için enerji verimliliği toplantıları düzenlenecek.
Kaynak: AA