Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir'de, "cami ve gençlik" konulu konferans verildi.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesinin salonunda İl Müftülüğünce organize edilen konferans, Hayriye Kımçak Camisi İmam Hatibi Murat Özmerdivenli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada konuşan İl Müftüsü Mehmet Şahin, gençleri camilere yönlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.
Şahin, üniversitenin Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki caminin ibadete açılacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.

Konferansı akademisyenler ve öğrenciler izledi.
- AEÜ'de toplantı
Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ), Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce birinci grup il müdürleri koplantısı düzenlendi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görev ve sorumluluk alanlarının, üniversitelerin bilimsel çalışmaları bakımından örtüştüğünü ifade ederek, "Ahi Evran Üniversitesi olarak tüm birimlerimiz, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle bilim ve bilimselliği esas alan bir anlayışla eğitim ve öğretime devam etmekteyiz" ifadesini kullandı.
Toplantı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Camuşcu ve AEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aktürk'ün sunumlarının ardından sona erdi.
Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Kırşehir İl Müdürü Süleyman Aslan, Çankırı İl Müdürü Yusuf Möhür ve diğer ilgililer katıldı.

- Hentbol grup maçları yapılacak
Kırşehir'de, Hentbol Erkekler Bölgesel Lig 2. Grup Karşılaşmaları'nın oynanacağı bildirildi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Hentbol Federasyonunun 2014-2015 sezonu faaliyet programındaki Hentbol Erkekler Bölgesel Lig 2. Grup Müsabakaları'nın 23-26 Ekim tarihlerinde Kırşehir Spor Salonu'nda yapılacağı belirtildi.
Açıklamada, B1 ve B2 gruplarında oynanacak karşılaşmalarda 7 takımın mücadele edeceği kaydedildi.
- Elektrik kesintisi uygulanacak
Kırşehir'de bazı yerleşim birimlerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meram Elektrik Dağıtım AŞ tarafından bazı bölgelerde bakım çalışması gerçekleştirileceği ifade edildi.
Açıklamada, 25 Ekim Cumartesi günü, 09.00-14.00 saatlerinde Kayabaşı Mahallesi, Kadıhanı, Killik, Şehit Kemal Akça ve Şehit Nevres Caddesi ile 335, 336, 347, 349, 350, 351, 352 ve 353. Sokaklarda enerji kesintisi yapılacağı kaydedildi.
Kaynak: AA