Yalova'dan Kısa Kısa

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "30 Marta ve 1 Haziran'da devletin bütün gücüyle buraya saldırmalarına rağŸmen Yalova'da belediye seçimlerini aldık. Bu başŸarıyı milletvekili seçimlerinde de taçlandırmak istiyoruz" dedi.

İnce, parti il binasında bir basın toplantısı gerçekleşŸtirdi. CHP'nin bir kongre sürecine girdiğŸini dile getiren İnce, "Merkez ilçe ve LJiftlikköy ilçesinde kongreler süreci var. Kasım'ın 8 ve 9'unda kongrelerimiz gerçekleşŸtirilecek. Amacımız bu kongrelerde partimizin yara almadan bir bütün olarak çıkması" diye konuşŸtu.
2015 milletvekili seçimlerinde başŸarılı bir sonuç almak istediklerini kaydeden İnce, sözlerini şŸöyle sürdürdü:
"30 Marta ve 1 Haziran'da devletin bütün gücüyle buraya saldırmalarına rağŸmen Yalova'da belediye seçimlerini aldık. Bu başŸarıyı milletvekili seçimlerinde de taçlandırmak istiyoruz. Partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. Onun için ben arkadaşŸlarıma, partinin bir ağŸabeyi olarak, partinin seçilmişŸ bir milletvekili olarak, 'aman bölünmeyin, parçalanmayın, bir bütün halde girelim, parti içi muhalefet olmasın, partide bir bütünlük olsun' diye arkadaşŸlarımla böyle bir toplantı yapıyorum. CHP bu kongrelerden daha da güçlenerek çıkacaktır. Bundan eminim. Türkiye'nin örnek bir örgütüdür CHP Yalova ǖrgütü. Bu örnek çalışŸmasıyla milletvekili seçimlerini en iyi şŸekilde yapacaktır. Kadrolarımızı yenileyeceğŸiz, güçlendireceğŸiz, eksik olan yerleri takviye yapacağŸız. Bu kongreden başŸarılı çıkacaktır partimiz."
Toplantıda İl BaşŸkanı ǖzcan ǖzel, Yalova Belediye BaşŸkanı Vefa Salman, Merkez İlçe BaşŸkanı Tamer Sönmez de hazır bulundu.

- Yalova Ziraat Odası BaşŸkanı BeşŸli'den açıklama-

Yalova Ziraat Odası BaşŸkanı şžaban BeşŸli, merkeze bağŸlı 5 köyün mahalle yapılması çalışŸılmasıyla ilgili, "Referandumda köylü eğŸer 'mahalle olalım' derse bile tarımsal alanların birinci derecede korunması ve imara açılmaması gerekiyor. Aksi takdirde biz Ziraat Odası olarak karşŸı geleceğŸiz ve direneceğŸiz" dedi.

BeşŸli, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, Yalova Belediyesi tarafından Samanlı, Safran, Hacımehmet, Kirazlı, Kazımiye köylerinin mahalle yapılması çalışŸmasını değŸerlendirdi. Yalova'nın tarım alanının yüzde 14 gibi düşŸük bir rakamda olduğŸunu ifade eden BeşŸli, "Samanlı, Safran, Hacımehmet, Kirazlı, Kazımiye köyleri Yalova'da tarımın en yoğŸun olduğŸu köylerdir. Yalova'ya tarımsal katkı ve ekonomik güç olarak bu köylerden büyük destek alıyoruz. Belediye'de kendi alanlarını genişŸletmek ve imkanlarını zorlamak istiyor ama bu işŸi halkın iradesine sunarak, referandum şŸeklinde yapılması gerekiyor. Referandumda köylü eğŸer 'mahalle olalım' derse bile tarımsal alanların birinci derecede korunması ve imara açılmaması gerekiyor. Aksi takdirde biz Ziraat Odası olarak karşŸı geleceğŸiz ve direneceğŸiz" diye konuşŸtu.

-"Bitkisel Atık YağŸ Toplama Projesi"-

Yalova Belediye BaşŸkanı Vefa Salman, Bitkisel Atık YağŸ Toplama Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda hazırlanan atık yağŸ bidonları, Umut Evleri ve LJözüm Evlerine yerleşŸtirdiklerini belirtti.

Salman, yaptığŸı yazılı açıklamada, Türkiye'de her yıl 1,5 milyon ton bitkisel yağŸın kullanıldığŸına dikkati çekti. Lavaboya ve çöpe dökülen bu yağŸların nehirlere, göllere ve denizlere ulaşŸarak binlerce litre temiz su kaynağŸını kirlettiğŸini kaydeden Salman, şŸu açıklamayı yaptı:
"LJöpe dökülen atık yağŸlar, çöp toplama alanlarında sık sık yangın çıkmasına neden olmaktadır. Bu yağŸlar yağŸmur suları ile beraber yeraltı temiz su kaynaklarına ulaşŸarak temiz su kaynaklarımızı kirletmektedir. Ayrıca atık yağŸlar kanalizasyon sistemindeki borulara yapışŸarak boru kesitlerini daraltmakta ve arıtma tesislerinin zarar görmesine neden olmaktadır. Belediyemizin başŸlattığŸı Bitkisel Atık YağŸ Toplama Projesi ile bu zararları en alt seviyeye düşŸüreceğŸimize inanıyorum."
 
Kaynak: AA