Yunanistan'daki Terör Operasyonu

Yunanistan'da, terörle mücadele ekipleri tarafından sürdürülen operasyonlarda, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Demokrasi Partisi'ne (ND), işadamları ve ülkede faaliyet gösteren uluslararası şirketlere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen çete çökertildi.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Vasilis Kikilias ve Yunanistan Polis Teşkilatı (ELAS) Başkanı Dimitris Çaknakis, düzenledikleri basın toplantısında terörle mücadele ekiplerinin Atina ve Selanik'te düzenlediği operasyonlarla ilgili bilgi verdi.
Kikilias, suç çevreleriyle bağlantısı olduğu belirlenen kişilerin evlerine yapılan baskınlar kapsamında Atina'da Virona semtinde 30 yaşındaki bir kişinin evinde yapılan aramada, teröristlerin Yeni Demokrasi Partisi, Yunan Sanayiciler Birliği (SEB) Başkanı Theodoros Fessas, Olimpiakos Futbol Kulübünün Başkanı armatör Evangelos Marinakis ve armatör Theodoros Veniamis'in yanı sıra uluslararası şirketlere yönelik saldırı hazırlığında bulunduğuna dair bulgular ele geçirildiğini açıkladı.

Operasyonların uzun süreden beri büyük bir gizlilik içerisinde sürdürüldüğünü belirten Kikilias, "Zor bir dönemde kimileri saldırılara hazırlanıyordu. Terörle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ELAS Başkanı Çaknakis ise Virona'daki hücre evinde ele geçirilen bulgular arasında kısa bir süre önce Atina'da silahlı bir soygun sırasında yaralı olarak yakalanan "Devrimci Mücadele" isimli terör örgütünün lideri Nikos Maziotis'in parmak izleri bulunduğunu belirterek, teröristlerin ekim başlarında belirli hedeflere saldırı hazırlığında olduklarının belirlendiğini ifade etti.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, teröristlerin hedefleri arasında Pire limanını alan Çin'in dev COSCO şirketinin de bulunduğu ileri sürüldü.
Yunanistan'da terörle mücadele ekiplerinin dün Atina ve Selanik'te düzenlediği operasyonlarda ağır silah ve mühimmat ele geçirilmiş, suç çevreleriyle ilişkileri bulunduğu belirlenen biri Arnavut uyruklu 6 kişi gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA