Kamerun'da 8 Kişinin Kaçırılması

Batı Afrika ülkelerinden Kamerun, kaçırılan 8 vatandaşının serbest bırakılması için Orta Afrikalı silahlı gruplarla uzlaşmayacağını açıkladı.

Kaçırılma eyleminin düzenlendiği ve Orta Afrika Cumhuriyeti sınırına yakın olan Garua-Bulai'nin Kaymakamı Lawrence Diyem Jam, "Hiç kimse Kamerun hükümetine sözünü geçirtemez. Direnen silahlı gruplarla uzlaşmayacağız" ifadesini kullandı.
Rehinelerin serbest bırakılması için askeri güçler ve yetkililerle işbirliği yaptıklarını belirten Jam, 8 Kamerunlunun yaşadığından emin olduğunu vurguladı.
Jam, Kamerun hükümetinin halkın güvenliğinden sorumlu olduğunu hatırlatarak rehinelerin bir an önce kurtarılması için Orta Afrika Cumhuriyeti yetkilileriyle çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Olaydan sonra bazı bölge sakinlerinin korkup kaçtığına işaret eden Jam, üzüldüğünü fakat kalanlara güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdiklerini açıkladı.

Kamerun Savunma Bakanı Edgard Alain Mebe Ngo'o'nun, bölge yetkilileriyle durumu değerlendirmek üzere yarın Garua-Bulai'ye gideceği bildirildi.

Askeri yetkililer, Orta Afrika Halkının Demokratik Cephesi (FDPC) örgütüne üye silahlı kişilerin, 20 Eylül'de Orta Afrika Cumhuriyeti sınırı yakınlarındaki Garua-Bulai'ye saldırı düzenlediğini ve bir toplu taşıma aracından 8 kişiyi kaçırdıklarını açıklamıştı. FDPC, rehinelerin serbest bırakılması için, 13 Eylül 2013'te Kamerun'da tutuklanan liderleri Abdulaye Miskin'in salıverilmesini istiyor.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu üyesi Miskin, Kamerun'a sığındıktan sonra ülke için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Kaynak: AA