İrak Meclis Başkanı Cuburi, İkby'de

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinde bir dizi ziyarette bulundu.

Cuburi ve beraberindeki heyet, eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi evinde ziyaret etti. Daha sonra Goran Hareketi Lideri Noşirvan Mustafa ile basına kapalı toplantı gerçekleştiren Cuburi, ardından Kürdistan İslam Birliği Partisi'nin (Yekgirtu) Süleymaniye'deki merkezinde parti üyeleriyle bir araya geldi.
Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Cuburi, merkezi hükümetle IKBY arasındaki sorunları masaya yatırdıklarını ve çözüm üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Tarafların, sorunları konuşarak çözmesi gerektiğini ifade eden Cuburi, ''Şu anda en önemli sorunlar bütçe ve memurların maaşlarının gönderilmesi için üst düzey görüşmeler yapılıyor. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda bu iki sorun çözülür'' dedi.

Ziyaretlerin ardından Cuburi ve beraberindeki heyet Bağdat'a gitmek için Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na doğru yola çıktı.
Cuburi, Süleymaniye'ye gelmeden önce, Erbil'de IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile IKBY Parlemento Başkanı Yusuf Muhammet ile görüşmüştü.
Kaynak: AA