Hakkari'de Dolandırıcılık Uyarısı

İl Emniyet Müdürlüğü, son dönemlerde yaşanan telefonla dolandırıcılık olayları üzerine açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kendilerini hakim, polis, savcı, jandarma, kamu veya banka görevlisi olarak tanıtan, kontör, para, kredi kartı bilgileri gibi önemli bilgileri isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bir kamu görevlisinin para talep etmesinin kanuna aykırı olduğu bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:
"Hakim, savcı, polis olarak tanıtan kişiler, bir terör, kaçakçılık, hırsızlık gibi suçlarla alakanız olduğunu ileri sürerek size yardımcı olacaklarını ya da bu şekilde tehdit etmeleri halinde korku ve paniğe kapılmayın ve hemen '155 Polis İmdat' hattını arayarak ya da en yakın polis merkezine giderek bu durumu teyit edin. Vatandaşların hesabının bloke olduğu, dondurulduğu, kredi ve vergi borcu olduğu gibi bahanelerle para ve kişisel bilgi taleplerine itibar etmemeleri gerekir. Dolandırıcıların kendilerine inanmamanız halinde, size yine kendilerince verilen numaralardan teyit etmeyin. İlgili kurum ve yerlerin kendi numarasını internet üzerinden kolayca bularak durumun gerçekliğini öğrenin. Dolandırıcıların inandırıcı olmak için size ve ailenize ait numara ve bilgileri değişik kanallarla ele geçirerek size karşı kullanabileceklerini unutmayın."
Yine dolandırıcıların inandırıcı olmak için polis telsiz sesi ve banka, şirket çağrı merkezi gibi ses kayıtları kullandıklarının da görüldüğü, bu konuda da dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Dolandırıcıların buna benzer olarak yeni taktikler geliştirdiklerinin de unutulmaması gerektiği, bu nedenle şüpheli durumlarda vatandaşların her yerden ücretsiz olarak 155 Polis İmdat Hattı'nı aramaları istendi.
Kaynak: AA