Ege ve Güney Marmara'da Bayramda Hava

Kurban Bayramı süresince Ege Bölgesi'nde gündüz hava sıcaklığı 24-29, Güney Marmara'da ise 20-22 derece arasında olacak.

AA muhabirinin, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'den sorumlu Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı'nda, vatandaşları fazla etkileyecek olumsuz bir durum beklenmiyor.
Arife günü ve bayramın 1. gününde, Çanakkale'nin doğu ilçeleriyle, Balıkesir'in Marmara Denizi kıyısındaki ilçelerinde, kısa süreli yerel sağanak yağış olacağı öngörülüyor.
Bayramın 2. gününde bölgenin kuzey kesimleri ile zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek. Balıkesir'in batı ilçeleri, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ve İzmir'in kuzey ilçelerinde kısa süreli ve yerel hafif sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.
Bayramın 3. gününde, bölge geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Çanakkale ve Balıkesir'in Marmara Denizi kıyılarındaki ilçelerinde yerel olarak hafif sağanak yağışların bekleniyor.
Bayramın son gününde ise bölge genelinin, parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ve iç kesimlerinin yerel olarak sağanak yağışlı olarak geçeceği tahmin ediliyor.
Bayram süresince İzmir'de gündüz hava sıcaklığı 24-26, Aydın'da 27-29, Manisa'da 25-27, Çanakkale'de 20-21 ve Balıkesir'de ise 21-22 derece arasında olması bekleniyor.
Kaynak: AA