Tenis Şöleni Singapur'da Yarın Başlıyor

Kadın tenisinde teklerde dünya klasmanındaki en iyi 8 sporcunun mücadele ettiği BNP Paribas WTA Sezon Sonu Şampiyonası, yarın Singapur'da başlıyor.

Singapur Spor Salonu'nda yapılacak ve sezon finalinin gerçekleştirileceği turnuvada, yıl içinde WTA turnuvalarında en iyi puanı toplayan 8 kadın tenisçi yer alacak. WTA turunun "grand slam" turnuvalarından sonraki en prestijli organizasyonunda toplamda 6 milyon 500 bin dolar para ödülü dağıtılacak.
Turnuvada bu yıl teklerde dünya 1 numarası son iki yılın şampiyonu ABD'li Serena Williams, Rus Maria Sharapova, Çek Petra Kvitova, Rumen Simona Halep, Kanadalı Eugenie Bouchard, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Sırp Ana Ivanovic ve Danimarkalı Caroline Wozniacki raket sallayacak. Çinli Li Na tenisi bıraktığı için Alman Angelique Kerber ve Rus Ekaterina Makarova turnuvadaki yedek tenisçiler olacak.

- Dörderli iki grupta mücadele edecekler

Turnuvada tenisçiler, kırmızı ve beyaz olmak üzere dörderli iki grupta mücadele edecek.
Kırmızı grupta Serena Williams, Simona Halep, Eugenie Bouchard ile Ana Ivanovic, beyaz grupta ise Maria Sharapova, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska ve Caroline Wozniacki bulunuyor.
Yarın başlayacak grup maçları, 26 Ekim Pazar günü tamamlanacak. Turnuvanın ilk gününde kırmızı grupta, Serena Williams-Ana Ivanovic ve Simona Halep-Eugenie Bouchard maçları yapılacak.
Gruplarda ilk iki sırayı alanlar, çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Turnuva, 26 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek.

- İstanbul'dan sonraki durak Singapur

Kadın tenisinin en prestijli turnuvalarından WTA Sezon Sonu Şampiyonası, geride kalan üç yıl boyunca İstanbul'da düzenlendi.

İstanbul'da gerçekleştirilen turnuvalarda 2011'de Kvitova, 2012 ve 2013'te ise Serena Williams şampiyonluğa ulaştı.
Son üç yılda İstanbul'un evsahipliği yaptığı turnuva, 2014-2018 yıllarında Singapur'da gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA