Dardanelspor'da Altyapı Çalışmaları

Dardanelspor'un, Yıldız ǜretim Merkezi Projesi'nde gerçekleşŸtirilen altyapı çalışŸmaları sürüyor.

Dardanelspor Altyapı Koordinatörü Mustafa Meteertem, projenin başŸlaması nedeniyle kulüpte düzenlenen törende yaptığŸı konuşŸmada, Dardanelspor'un Türk futboluna Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Zan, Hasan Kabze, Okan Koç gibi yüzlerce oyuncu kazandırdığŸını söyledi.

Bugün tesislerindeki lojmanlarda konaklama, beslenme, eğŸitim-öğŸretim, okul servisi ve okul ihtiyaçları ve giderleri karşŸılanıp, 100 sporcunun yetişŸtirildiğŸini aktaran Meteertem, "Birçok köklü kulübün dahil, ekonomik sıkıntılar yüzünden altyapıda oyuncu yetişŸtirmeye önem veremediğŸi günümüzde Dardanelspor yenilenen tesislerinde ve kendi imkanlarıyla 13-18 yaşŸ arası 100 oyuncuya her türlü imkanı sağŸlayıp, hem hayata hem de Türk futboluna hazırlıyor" dedi.

Belediye BaşŸkan Vekili Ali Sürücü Dardanelspor'un yıllardır Türk futbolunda bir misyon üstlendiğŸini ve birçok yeteneğŸi kazandırdığŸına dikkati çekerek, bu kadar öğŸrenciye burs veren bir kulübün ülkede zor bulunacağŸını bildirdi.
İl Milli EğŸitim Müdürü Zülküf MemişŸ, kendisinin de sporun içinden geldiğŸini fakat gördüğŸü manzara karşŸısında çok duygulandığŸını belirterek bu kadar çok öğŸrenci barındıran ve tüm masraflarını kendi imkanlarıyla karşŸılayan Dardanelspor'a milli eğŸitim camiası olarak teşŸekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, gördükleri ortamdan gururlandığŸını, Dardanelspor'un eğŸitime ve gençliğŸe verdiğŸi önemin takdire şŸayan olduğŸunu ifade etti.

Programın sonunda katılımcılara tesisler gezdirildi.
 
Kaynak: AA