Alkol Bağımlılığı, Karanlığa Mahkum Etti

Hanönü ilçesinde alkol bulamayınca içtiği kolonyadaki metil alkol nedeniyle 16 yıl önce kör olan 56 yaşındaki Osman Gündoğdu, karanlığa mahkum hayat yaşıyor.

İlkokuldan önce sigaraya başlayan Gündoğdu, yine küçük yaşta alkol bağımlısı oldu. 40 yaşındayken bağımlılıktan kurtulmak için tedavi gören Gündoğdu, geçirdiği krizlerden birinde alkol bulamayınca kolonya içti.
Uyandığında gözlerinde karartı hisseden Gündoğdu'ya hastanede yapılan tetkiklerde, içtiği kolonyadaki metil alkolün görme duyusunu tahrip ettiği belirlendi. Gündoğdu, 16 yıldır yaşlı annesiyle güç koşullarda hayatını sürdürüyor.
Görme engelli Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alkole özentiyle başladığını belirterek, bu alışkanlığın daha sonra tutkuya dönüştüğünü söyledi.

İçki alışkanlığını 40 yaşına kadar devam ettirdiğini anlatan Gündoğdu, "Metil alkolden dolayı kör olduğumu, göz sinirlerim tamamen kuruduğu için tedavisinin mümkün olmadığını söylediler. 1998'den beri hayatımı gözlerimden mahkum şekilde sürdürüyorum" dedi.

- "Alkol, bütün kötülüklerin anası, babası"
Gündoğdu, bazı insanların sıkıntılarından kurtulmak için çareyi alkolde gördüğünü ancak bunun problemleri çözmek yerine daha da kötüleştirdiğine işaret etti.
Özellikle genç neslin durumunu ibret alarak böyle bir alışkanlığa tenezzül etmemeleri gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Alkol, bütün kötülüklerin anası, babası. Gençlere tavsiyem, yapmasınlar, içmesinler, özenmesinler. İşine, gücüne sahip çıksınlar. Okuyorlarsa eğitimine dikkat etsinler. Eğitimli olmak çok güzel şey. Anneye, babaya kızıp da içki içilmez. Onun bir şeye faydası olmaz. Gençlik resimlerimi görseler... O halden bu hale geldik, yazık" diye konuştu.

Gündoğdu, hayatının uzun zamanını seyyar satıcılık, kahvecilik, garsonluk ve işçilikle geçirdiğini aktararak, isteğe bağlı sigortadan emekli olduğunu ancak maaşının büyük kısmı borçlarına kesildiği için güç koşullar altında hayatını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: AA