Gazze'ye İnsani Yardım

Gazze'ye insani yardım götüren "Kilometrelerce ǖteden Tebessüm-30" kafilesi, Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek bölgeye ulaşŸtı.

Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subhe, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Gazze şžeridi'ndeki Filistinlilere destek veren yardım kafilesinin ulaşŸtığŸını belirtti.

Kafile BaşŸkanı Cezayirli Ahmed el-İbrahimi de aralarında İsrail'in Gazze'ye düzenlediğŸi son saldırılarda yaralanan Filistinlilere yapılan ameliyatları denetlemek için 15 Cezayir ve Malezyalı doktorun da bulunduğŸu 17 ülkeden gönüllülerin yer aldığŸını söyledi.

İsrail'in "Koruyucu hat" adıyla 7 Temmuz'da başŸlattığŸı ve 51 gün devam eden saldırılarında, Gazze'de 2 bin 158 kişŸi hayatını kaybetmişŸ, 11 binden fazla kişŸi yaralanmışŸtı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmışŸ, binlerce bina hasar görmüşŸtü.
Mısır, 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağŸlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'ndaki geçişŸlere istisnai olarak ve kısıtlı sürelerle izin veriyor.
 
Kaynak: AA