Gaziantep’te Hayat Normal Seyrinde

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık Gaziantep’te güvenlik açısından endişe edecek hiç bir durum olmadığının altını çizerek hayatın normal seyrinde ve gündeminde devam ettiğini söyledi.

Gaziantep’te Hayat Normal Seyrinde

Geçtiğimiz günlerde ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve Gaziantep'te yaşanan bazı olayların ve gösterilerin son bulduğunu ve şehirde tedirginlik yaratacak hiç bir durum olmadığını belirten GTO Başkanı Eyüp Bartık, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Gaziantep’te hayatın normal seyrinde devam ettiği vurgusunu yaptı.

“Dünyanın dörtbir yanından gelen misafirlerimizi huzur içerisinde ağırlıyoruz” diyen Bartık açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Geçtiğimiz günlerde ülkemizde IŞİD’in Kobani’ye saldırıları gerekçe gösterilerek yapılan protestolar üzücü sonuçlara neden oldu. Ne yazık ki bu üzücü durum Gaziantep’te de cereyan etti. Ve hepimiz çok net biliyoruz ki sağduyudan yoksun bu davranışlar hiçbir şekilde huzurumuzu bozamayacak ve Gaziantep’in ekonomik ve sosyal gelişimine engel olamayacaktır. Nitekim bu olaylar kısa zamanda bitmiş ve şehrimizde yıllardır devam eden birlik, beraberlik ve sağduyu tekrar hakim olmuştur.

Bugüne kadar birlikte yaşayabilme kültürünün en güzel örneklerinden biri olan Gaziantep’in sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliğin temelinde de bu olgu yatmaktadır. Şu an Gaziantep’te her şey normal seyrinde devam ediyor. Fabrikalarımız üretiyor, ürünlerimiz dünyanın dört bir yanına ulaşıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi de huzur içerisinde ağırlıyor ve gururla şehrimizin sahip olduğu değerleri tanıtıyoruz. Aksini yansıtmaya yada tedirginlik yaratmaya çalışan haberlere itibar gösterilmemesi kamuoyundan ve Gaziantep’e misafir olmak, görmek, tanımak isteyenlerden beklentimizdir. Gaziantep’te her şey yolunda ve böyle de devam edeceğinden hiçbir kuşkunuz olmasın.”
Kaynak: İHA