Dünya Beyaz Baston Günü

Dünya Beyaz Baston Günü nedeniyle Altınokta Körler Derneği Amasya Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Engelsiz Yaşam Parkı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, devletin ve hükümetin sosyal hayat içinde engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmak için çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının aktif görevler üstlendiklerini ifade eden Çomaktekin, belediyenin özverili çalışması sonucu Engelsiz Yaşam Parkı gibi güzel bir mekana kavuşulduğunu söyledi.

Her engel grubundan vatandaşın caddelerde daha rahat yürümelerini sağlayacak altyapı çalışmalarının yapıldığını anlatan Çomaktekin, "Beyaz baston görme engelli kardeşlerimiz için özgürlüğün, bağımsızlığın bir simgesidir. Rengi de asaleti, temizliği, saflığı anlatmaktadır. Kendilerini toplumda hissettirebilme, başka gruplara bizde varız dedirtme, bizi de görün, bize de yardımcı olun mesajı veren çok güzel bir uygulamadır" dedi.

Çomaktekin, engelliler için beyaz bastonların alımına katkı sunan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e teşekkür etti.
Konuşmalarının ardından Atatürk İlkokulu ve Ziyapaşa İlkokulu öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu. Vali Çomaktekin ve Özdemir, bazı engellilere beyaz baston hediye etti.
Kaynak: AA