Bağımlılık Hayata Olsun Projesi

Kocaeli'de İçişleri Bakanlığının desteğiyle Romanlar Federasyonu tarafından 14-24 yaş grubundakilerin uyuşturucu bağımlılığından korunması amacıyla yürütülen "Bağımlılık Hayata Olsun Projesi" tanıtıldı.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, son zamanlarda madde bağımlılığının Türkiye'nin en büyük düşmanlarından biri haline geldiğini söyledi.

Özellikle sosyal aktivitelerde bulunmayan çocuk ve gençlerin uyuşturucuya bulaşmaya daha yakın olduğunun tespit edildiğine dikkati çeken Çokyaşar, içine kapanık gençleri topluma kazandırıp, tehlikeden uzaklaştıracak proje hazırlamaya karar verdiklerini anlattı.
Çokyaşar, İçişleri Bakanlığından destek almaya hak kazanan projeyle Kocaeli'deki dezavantajlı gruplardan 100 genç ve ailesinin madde bağımlılığına karşı bilinçlendirileceğini belirterek, "Gençlerin sigara ve alkolden uzak durmaları, zamanlarını daha kaliteli geçirmeleri ve gelecek nesillere örnek olmaları konusunda ailenin bilinçli davranması önem teşkil ediyor. Bu nedenle proje kapsamında ailelerin bilgilendirilmesi için seminerler düzenlenecek" diye konuştu.


Proje kapsamında verilecek keman, gitar ve ney kurslarıyla gençlerin sosyal hayata katılmalarını sağlayacaklarını vurgulayan Çokyaşar, kültür gezileri aracılığıyla da bağımlılığın maddeye değil, hayata olması gerektiğini anlatacaklarını ifade etti.


Çokyaşar'ın konuşmasının ardından projede yer alan çocuklara keman, gitar ve ney dağıtıldı.
Projeyle Kocaeli'ndeki 14-25 yaş grubundaki dezavantajlı 100 genç ve ailesinin sigara, alkol ve madde bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 8 ay sürecek proje kapsamında seminerler, sanat kursları ve kültür gezileri düzenlenecek.
Kaynak: AA