Küresel Silahlanmaya Sanatsal Tepki

Çiftçi Abdullah Gören, küresel silahlanmanın olumsuz etkisine dikkat çekmek amacıyla atık metallerden tasarladığı sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

Küresel Silahlanmaya Sanatsal Tepki

Çiftçi Abdullah Gören, 5 yıl boyunca tamamen atık metal ve makine parçalarını kullanarak hazırladığı 59 sanat eserinden oluşan sergisini açtı. Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılışına; Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ve çok sayıda davetli katıldı.

Evli ve iki çocuk babası Abdullah Gören, sanata olan merakının çocukluk yaşlarında başladığını söyledi.

Eserlerini küresel silahlanmanın olumsuz etkisine dikkat çekmek amacıyla köydeki küçük atölyesinde hazırladığını dile getiren Gören, geniş kitlere ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Eserlerindeki sanatsal değerin fark edilmesini arzuladığını kaydeden Abdullah Gören, şunları söyledi:
“Evliyim, iki çocuğum var. Asıl mesleğim çiftçiliktir. Çalışmalarımı, kendi köyümde basit bir atölyede icra ediyorum. Çalışmalarımın tamamı metal hurdalardan oluşuyor. Makine ve araç parçalarını kullanıyorum. Sergimi, küresel silahlanmanın olumsuz etkisine dikkat çekmek amacıyla oluşturdum. Şu an açtığım ikinci kişisel sergimde 59 çalışmam bulunmaktadır. İnşallah yoğun bir katılım olur ve çalışmalarımdaki sanatsal güzellik görülür, sanatsal değerleri yakından tanınır.”
Sergideki eserleri büyük bir beğeniyle incelediğini ifade eden Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise, “Sanat, bir yetenek olduğu kadar aynı zamanda bir tasarım becerisi ve olağanüstü bir hayal gücü gerektiriyor. Bu serginin özelinde izlediğimiz kadarıyla hiç kimsenin işine yaramayacağı düşünülen metal parçalarından ortaya birtakım sanatsal formlar çıkarmak da bu becerinin ve yeteneğin bir sonucu olsa gerek. Ben bu serginin sahibi ve sanat eserlerinin tasarımcısı olan Abdullah Gören kardeşimizi tebrik ediyorum. Gerçekten kayda, dikkate değer bir metal çalışması” diye konuştu.

Metal hurda tasarımlarından oluşturulan sergi, 25 Ekim tarihine kadar sanatseverler için açık olacak.
Kaynak: İHA