İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, İtalya'da

Resmi temaslar için İtalya'da bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano ile bir araya geldi.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazıla açıklamaya göre, görüşme basına kapalı gerçekleşti. Açıklamada, Mogherini-Lieberman görüşmesinin odağında "Ortadoğu'da barış sürecini canlandırmak ve bir nihai çözüme varmaya olan ihtiyacın" vurgulandığı bildirildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de geçen pazar bir araya gelen uluslararası toplumun Gazze'nin yeniden imarı için verdiği söz anımsatılan açıklamada, müzakerelerin başarıya ulaşmasının sadece istikrarı değil, yeni kriz risklerinin de önüne geçebileceği belirtildi.
Açıklamada Mogherini'nin İsrailli mevkidaşına, "İsrail için güvenlik garantileri dahil olacak ve Filistin devletinin hızlı şekilde ortaya çıkmasını sağlayacak şekilde kaçınılmaz olarak tanımladığı Ortadoğu barış sürecinin yeniden başlaması için İtalya'nın gerekli katkıyı vermeye hazır olduğunu" ilettiği kaydedildi.
İsrailli bakan, Mogherini ile görüşmesinin ardından İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano ile de bir araya geldi.
Görüşmenin ardından İtalya İçişleri Bakanlığı açıklamasında, iki bakanın gündeminde; güvenlik alanındaki işbirliği, uluslararası terörizm, organize suçlarla mücadele ve kaçak sorununa kadar pek çok konuya değindikleri belirtildi.
Kaynak: AA