Pab'ın 131. Genel Kurulu

Parlamentolararası Birlik (PAB) Genel Kurulu, ulusal parlamentoların Ebola ve diğer bulaşıcı hastalık salgınlarıyla mücadele konusundaki rolüne ilişkin karar tasarısını kabul etti.

Türkiye'den, PAB Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık başkanlığındaki milletvekilleri heyetinin katıldığı PAB 131. Genel Kurulu ilk gün çalışmalarını tamamladı.
Bugün çeşitli konulardaki karar tasarılarının oylandığı genel kurulda Ebola ve diğer bulaşıcı hastalık salgınlarıyla mücadelelere ilişkin politikaların kabul edilmesinde PAB'ın ve ulusal parlamentoların rolü hakkındaki tasarı oyların büyük çoğunluğunu alarak kabul edildi.
Uluslararası toplumun Ebola ile mücadele konusundaki taahhütlerini bir an önce yerine getirmesi istenen kararda, ilgili ülkelerdeki bütün siyasi tarafların insani yardım faaliyetlerinin ulaştırılması için birlikte ve uyum içinde hareket etmesi talep edildi.
Bugün ayrıca, Suriye'nin, ülkedeki çatışmalara ilişkin ve komşu ülkeleri eleştiren bir karar tasarısı ise genel kuruldaki oylamada kabul edilmedi.
Diğer taraftan, tasarıya ilişkin Suriyeli yetkilinin konuşması sırasında ise Türk parlamenterler görüşmelerin yapıldığı salonu terk etti.
Kaynak: AA