Memur-sen'den Sağduyu Çağrısı

Memur-Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, son günlerde IŞİD bahanesiyle yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.

Vurar, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD saldırılarına uğrayan Kobani'ye destek bahanesiyle yaşanan eylemlere karşı herkesin sağduyulu olması gerektiğini bildirdi.
Şiddet eylemleriyle bir yere varılamayacağını kaydeden Vurar, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Kinin, nefretin ve acımasızlığın kol gezdiği bir ortam oluşturmak amacıyla sokak eylemlerine başvurulması, Kobani'de bitirilmesi gereken IŞİD zulmünü daha da artırmak dışında bir sonuç doğurmaz. Hayata geçirilmek istenen şiddet ortamı, puslu havadan rant devşiren terör örgütlerinin ve emperyalist ülkelerin işine yarar. Böyle bir ortam Türkiye düşmanlarını sevindirirken, Türkiye'den destek bekleyen, Türkiye'nin yardım elini görmek isteyenlerin umutlarını azaltır. Milletimiz, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Sünni'si, genci ve yaşlısıyla sadece Türkiye'ye değil, bütün bölgeye pozitif katkı sağlayacak çözüm sürecine destek olurken, sürecin zeminine mayın döşemek mahiyetindeki bütün söylem ve eylemler kardeşlik hukukunu sabote etme girişimi olarak değerlendirilecektir."
Türkiye'nin bölgenin en güçlü ülkesi ve küresel aktörü konumunda yer aldığını bildiren Vurar, bu oyunun da birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bozulacağına zerre kadar şüphe duymadığını belirtti.

Vurar, açıkmasında, "Ülkemizde çözüm süreciyle oluşturulan kardeşlik ortamını bozmayı amaçlayan güç odaklarının, bütün çabalarını boşa çıkarmak ve barış ortamını korumak en büyük amacımızdır" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA