Gaün'deki Erasmus ve Mevlana Programları

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında eğitim gören 17 öğrenci, yemekte biraraya geldi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe Erasmus Değişim Programı Koordinatörü Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Koç ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Göğüş ve Doç. Dr. Koç, yemekte öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, kampüs ve Gaziantep hakkında bilgi verdi.
Erasmus Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olunan 40'tan fazla üniversiteden GAÜN'de eğitim görmek isteyen öğrencilerden gelen talep değerlendirilerek, Almanya, İtalya, Polonya ve Romanya'dan yapılan başvurular kabul edildi.
Bunun yanı sıra üniversitede ilk kez bu yıl yürütülmeye başlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında da Rusya, Kazakistan, Lübnan ve Çin'den gelen başvurular değerlendirildi.
Bu kapsamda GAÜN Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerden değişim öğrencisi kabul etmeye başladı.

Başta tıp ve mühendislik fakülteleri olmak üzere farklı fakültelere değişim öğrencilerinin kaydı yapıldı.
2014-2015 güz döneminde toplam 12 öğrenci Erasmus, 5 öğrenci de Mevlana Değişim Programı kapsamında GAÜN'de eğitim alıyor.
Kaynak: AA