Ab Bakanı Bozkır, Berlin'e Gidiyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya'nın AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un davetine icabetle Berlin'i ziyaret edecek.

AB Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bozkır, ziyareti sırasında Roth'un yanı sıra başta Adalet Bakanı Heiko Maas, eski Başbakan Gerhard Schröder, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Federal Meclis AB Komisyonu üyeleri, Federal Meclis Türkiye Dostluk Grubu üyeleri olmak üzere hükümet ve siyasi parti temsilcileriyle temaslarda bulunacak. Bozkır ayrıca AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Roth'un onuruna vereceği ve Berlin'de yaşayan Türk sanatçılar, yazarlar, sinema ve tiyatro oyuncuları, iş adamları ve akademisyenlerin de davetli olduğu öğle yemeğine katılacak.
Görüşmelerde, Türkiye'nin AB üyelik süreci ve süreçte Almanya'nın rolü başta olmak üzere ikili ilişkiler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak. Başmüzakereci Bozkır, ziyareti sırasında Friedrich Ebert Vakfı'nda konferans verecek, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın 10| kuruluş yemeğine onur konuğu olarak katılarak konuşma yapacak ve Almanya'nın önde gelen iş adamlarıyla bir araya gelecek.

Kaynak: AA