Aa'nın Arnavutça Yayınına Başlaması

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) Arnavutça yayınına başlamasını, "Arnavut ve Türk toplumu arasında bilgi akışını daha da kolaylaştıracak bir adım" olarak nitelendirdi.

Büyükelçi Bayraktar, AA'ya yaptığı açıklamada, Balkanlar'ın asli unsurlarından biri olan Arnavut toplumu ile Türkiye arasında canlı, beşeri ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek, "Böylesine yakın bağlarımız bulunan Arnavut toplumu ve Türk toplumu arasında bilgi akışını daha da kolaylaştıracak bu adımı memnuniyetle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Atılan bu adımın sonuçlarının sadece bölgeyle sınırlı kalmayacağını, aksine tüm dünyaya yayılan Arnavut diasporasına da hitap edeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Bölgede ilgiyle izlenen Türk dizilerinin yanı sıra her geçen gün daha da yoğunlaşan siyasi ve ekonomik ilişkiler sonucu AA tarafından yapılan haberlerin, ülke karar alıcıları, bölge ülkeleri haber kaynakları ve Arnavut toplumu tarafından yakından takip edileceğini belirten Bayraktar, "Geçmişi neredeyse bir asra dayanan ve dünya çapında prestije sahip Anadolu Ajansı'nın Arnavutça yayınına başlamasının ardından iki toplumun birbirinden ve ülkeleri hakkındaki gelişmelerden daha fazla ve sağlıklı haberdar olacağına inanıyorum" dedi.

Büyükelçi Bayraktar, AA'nın Arnavutça yayınının "stratejik ortak" olarak nitelendirdiği Arnavutluk özelinde de iki ülke arasında son dönemde daha da artan ekonomik ilişkiler ve mükemmel seviyedeki siyasi ilişkilere olumlu katkıda bulunacağını söyledi.

İki toplum arasındaki yakın ilişkilerin, AA'nın omuzlarına ilave sorumluluk yükleyeceğini vurgulayan Bayraktar, "Bu konuda, kalifiye personeli ve güçlü altyapısıyla AA'ya duyduğum güveni belirtmek istiyorum. Bu vesileyle, Arnavutça yayın hayatına başlayan AA'ya başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

- Arnavutça yayını


AA, dünyanın en etkili beş haber ajansından biri olma hedefi doğrultusunda, sekizinci yayın dili olan Arnavutça yayınına 1 Ekim itibarıyla resmen başladı.

Kuruluşunun 100| yılında 11 dilde haber yayını yapmayı hedefleyen ve şu an Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe ve Fransızca yayın yapan AA, Arnavutça yayınında da başlamasıyla abonelerine sekiz dilde haber hizmeti veriyor.
Arnavutça yayın kapsamında, başta Arnavutluk olmak üzere Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Bosna Hersek'in yanı sıra Avrupa ve ABD'deki Arnavut medyasına yönelik yayın yapılıyor.
Kaynak: AA