Bodrum'da Bir Oryantalist Sergisi Açılıyor

Sanatçı Faruk Günayer'in "Bodrum'da Bir Oryantalist" adlı sergisi, 15 Ekim 2014 tarihinde Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyarete açılacak.

Bodrum'da Bir Oryantalist Sergisi Açılıyor

İstanbul ve diğer bir çok ilde açtığı kişisel sergiler ile eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Faruk Günayer, en son sergisini 15-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturacak. 15 Ekim Saat 19.00'da açılışı yapılacak olan sergi hafta içi 10.00-19.00, Cumartesi günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında görülebilecek.

Sanatçının genç yaşlardaki resme olan ilgisi, alanında uzman eğitmenlerden aldığı eğitimlerle tarihi ve oryantalist resim tarzındaki çalışmalarıyla bugüne kadar gelişti. Osmanlı İmparatorluğundan günümüze kadar gelememiş, gelenlerin de yetersiz olduğunu düşünen sanatçı, o dönem halkının yaşamını, sosyal hayatlarını, muhteşem yapıtlarını ve kaybolmuş kültürlerini geçmişe ait doküman ve tarihi bilgiler doğrultusunda oryantalizm çalışmalarıyla ortaya çıkarıyor.
Kaynak: İHA