51'inci Uluslararası Altın Portakal Fılm Festivali

51. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali 3'üncü gününde 5 salonda 22 yerli ve yabancı filmle sinema severlerle buluşmaya devam ediyor.


Filmlerin galalarını izleyen sanatçılar ise salonlarda yerlerini alırken sinema severler de oyucu ve yönetmenlerle bire bir sohbet etme fırsatını buluyor. Bir hayranının "Yarım asırlık bir festivalin sansürle anılmasına ne diyeceksiniz?" sorusuna "Sansürün gündemimize alınması açısından iyi bile oldu diyebiliriz." diye cevap veren oyuncu ve yönetmen Ezel Akay asıl sansürün kurumsal olarak değil kişinin kendi kendine uyguladığı sansür olduğunu belirtti.

Aslında organizasyonun eksiksiz devam ettiğini söyleyen Akay, sınırlarımızda yaşanan savaş tehlikesinin yanında festivali destekleyen kortej gibi unsurların iptal edilmesinin bir nebze de olsa coşkuyu düşürmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

ÜLKEMİZDE ALTIN PORTAKAL GİBİ FESTİVALLER ÇOK AZ
Türk Filmleri Haftası için bulunduğu Polonya'dan Antalya'ya gelir gelmez açıklama yapan duayen sinema eleştirmeni Burçak Evren ise sansür nedeniyle yapılan protestoların festivalleri yıpratmaması gerektiğini ifade etti.

"Çünkü ülkemizde bu düzeyde çok az festival kaldı" diyen Evren, her dönemde bu tür olaylara rastlandığını belirtti.

Eleştiri dozu yüksek filmler için de "Antalya halkı sağduyuludur. Filmlerin içerikleri konusunda hoşgörüyle yaklaşacaklarını düşünüyorum. Yarım asırlık bir geçmişi olan böyle festivallerin yaşaması ve yaşatılması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA