Kudüs'te Çatışmalar

Kudüs'ün doğusundaki Selvan beldesinde, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 7 Filistinli gencin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, daha önce Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'te Filistinliler'e ait bazı evlere el koyması nedeniyle Selvan beldesinin farklı yerlerinde İsrail polisi ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada 7 kişi yaralandı.
Yahudi yerleşimcilerin bazı Filistinliler'in evlerine el koyması nedeniyle Selvan beldesinde hemen hemen her gün çatışma çıktığı dile getiriliyor.
Öte yandan İsrail ordu radyosu, Kudüs'ün kuzeyindeki Hanina beldesinde Filistinli gençlerin taş atması sonucu bir otobüsün camlarının kırıldığını duyurdu.
Radyonun polis yetkililerinden aktardığına göre, Filistinli gençlerin İsrailliler'in araçlarına attığı taşların bir otobüse isabet etmesi sonucu otobüsün camları kırıldı.
Görgü tanıkları da polis ve ordudan oluşan güçlerin Hanina beldesine baskın düzenleyerek gençleri kovaladığını ifade etti.

Kaynak: AA