Ordu'da Kültür Sanat

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nun (OBKT) 2013 yılında 7 oyun sahnelediği bildirildi.

Ordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Orduluların 2013 yılı içinde tiyatro oyunlarına büyük ilgi gösterdiği belirtildi.
OBKT'nin, 2013 yılı içinde sergilediği oyunlarla toplam 9 bin 173 seyirciye ulaştığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"9. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında ise 32 bin 700 izleyici salonları doldurdu. Ordu'nun sosyal ve kültürel hayatına yön veren OBKT sergilediği oyunlarla sanatseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 2013 yılında toplam 7 oyunla izleyenlerin karşısına çıkan OBKT, bu oyunların bazıları ile de yurt içi ve yurt dışı turneleri gerçekleştirdi. Fora Ettik Yelkeni, Hekimoğlu, Kırmızı Şapkalı Kurt, Reis, Pusuda, Yarınlara Geç Kalmadan ve Paydos adlı oyunlar ile sanatseverlerden büyük ilgi gören OBKT, bu oyunlardan, Fora Ettik Yelkeni ile Giresun'a, Hekimoğlu ile Almanya'ya, Pusuda adlı oyun ile İstanbul'a, Yarınlara Geç Kalmadan adlı oyunla da Akçaabat'a turne yaptı."
- OBKT ses getirmeye devam edecek
Açıklamada, OBKT'nin gelecek yıllarda da ses getirmeye devam edeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Sosyal sorumluluk projesi kapsamında da üzerine düşen sorumluluğun her zaman bilincinde olarak projeler hazırlayan OBKT, Emniyet Müdürlüğü ile Yarınlara Geç Kalmadan, Engelli Dernekleri ile de Paydos adlı oyunları ortaklaşa seyirci ile buluşturdu. Ordu Belediyesinin aralıksız sürdürdüğü ve hem yurt içi hem de yurt dışından büyük ilgi gören, geçtiğimiz yıl 9.'su hayata geçen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne ise 10 yerli 9 da yabancı olmak üzere toplam 19 ekip katıldı ve bu oyunları 32 bin 700 kişi takip etti. Ordu'nun sanatsal yapısında, hiç sahnesini kapatmadan geçmişte yer alan ve bundan sonra da var olacak olan OBKT yeni oyunları ile yine ses getirmeye devam edecek."
Kaynak: AA