Karaöz Belediyesinin Malları Devredildi

Büyükşehir Yasası gereğince kapanması gündemde olan Karaöz Belediyesinin bazı malları Antalya Büyükşehir ve Aksu Belediyesine devredildi.

Aksu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Kanunu gereği kapatılmasına karar verilen Karaöz Belediyesiyle ilgili Aksu Belediyesinde devir teslim yapıldı.
Antalya İl Mahalli İdareler Müdürü Oğuz Kahraman yönetiminde yapılan devir teslim töreninde, Karaöz Belediyesinden Aksu Belediyesine geçecek olan memurların, işçilerin, borçların, taşıtların, iş makinelerinin ve demirbaş eşyaların teslimi gerçekleştirildi.

Karaöz Belediyesinin bazı birimleri Aksu'ya geçerken, bazı birimlerinin de seçimde sonra ilgili kurumlara geçeceği belirtildi.
Karaöz Belediyesinin bazı malları ve personeli Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ASAT, Diyanet İşleri ve Milli Eğitim Müdürlüklerine devredilecek.
Törende, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen muhtarlıkların da devir teslimi gerçekleştirildi.

13 köy muhtarlığı Aksu Belediyesine bağlanırken, bu köylerin belediyeyi ilgilendiren malları da Aksu Belediyesine devredildi.
Kaynak: AA