Huban Öztoprak’a Gözü Yaşlı Veda

Marmaris'te geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve 11 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden oyuncu Huban Öztoprak (26) son yolculuğuna uğurlandı.

Huban Öztoprak’a Gözü Yaşlı Veda
Cenaze töreninde genç oyuncunun ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.
Genç yaşta hayatını kaybeden Huban Öztoprak için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Huban’ın annesi Nurcan Gülhan Öztoprak, babası Efkan Öztoprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Cihat Tamer, Ulvi Alacakaptan ve Emre Altuğ’un da aralarında bulunduğu sanat dünyasından çok sayıda isim, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Huban’ın ailesine bakanlık adına taziyelerini bildirdiğini belirterek, “Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Genç yaşta kaybetmek bir sanatçıyı çok daha acı. Ailesine, sanaty camiasına, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah mekanını cennet etsin inşallah” dedi.

Usta oyuncu Cihat Tamer ise 2013 yılında sanat dünyasında yaşanan kayıplara değinerek, “2013 cami cami, mezarlık mezarlık dolaşmaya başlamıştık. 2014’te de herhalde öyle gözüküyor. Bu ülkede insanın değeri yok. Hele sanatçıysan hiç yok. Ne sosyal güvenceniz var, ne telif hakkınız var. Ben 71 yaşındayım. Bu yaşa kadar bu ülkede yaşamışsam kendimi mutlu hissediyorum. Hele böyle genç, hayatının baharında bir kızımızı kaybetmemiz çok üzüyor beni. Ülkenin karamsarlığı da tesir ediyor bu olaylara” dedi.

Genç oyuncuyu tanımadığını ve birlikte projede yer almadıklarını belirten Tamer, “Bizim sosyal güvencemiz diye bir şey yok. Biz dizilerde 14-18 saat çalışıyoruz. Bir ara birlik, beraberlik oldu. Her hafta 100 sayfa senaryo yazılıyor ve 5 günde çekilmek zorunda. Eskiden 1,5-2 ayda film çekilirdi 120 sayfayla. Zor şartlarda çalışıyoruz ve hiç kimsenin umurunda değil” diye konuştu.

Ulvi Alacakaptan ise, “Trafik kazasında turnede, yani işini yapmaya giderken yaşamını kaybetmiş olması çok acı” dedi.

Datça’daki gösteriyi organize eden şirketin sahibi Saygın Kurt da, “Organizasyon düzenledik. Ekiple görüştük, sadece bir oyun oynamaya geliyorlardı. Datça yoluna girdikten sonra ikinci bir viraj var. Hava yağmurluydu. Ekiple sohbet ederken önüme döndüm, bir kamyonun kayarak bize geldiğini gördük. Manevra yapacak veya kaçacak durumda değildik. Huban’ın olduğu yer en arka koltuğun bir önüydü. ‘Biraz uyuyalım’ deyip kafasını cama dayadı. Zaten cama dayadığında olay oldu. Eğer cama dayamasaydı şu anda aramızda olacaktı” dedi.

Sanatçı Emre Altuğ ise Huban Öztoprak ile 2 yıl birlikte çalıştıklarını belirterek, “Çok yetenekli, çok genç ve çok iyi bir insandı Huban. Beraber 2 sene çalıştık ve çok disiplinli bir oyuncuydu. Zaten o iş için seyehat ederken kaza geçirdi. Biz geri döneceğini bekliyorduk ama maalesef olmadı. Allah mekanını cennet etsin” dedi.

Cenaze töreninde Huban’ın anne ve babası gözyaşlarına boğuldu. Acı içinde feryat eden Huban’ın annesi Nurcan Gülhan Öztoprak, babası Efkan Öztoprak’ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından genç oyuncunun tabutu gözyaşları arasında cenaze aracına taşındı. Huban Öztoprak’ın cenazesi defnedilmek üzere Topkapı’daki aile mezarlığına götürüldü.
Kaynak: İHA