Fransa Konsolosluğunda Siyah Çelenkli Protesto

Geçtiğimiz yıl Fransa’da öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, yüzlerce kişi tarafından Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılarak anıldı.

Fransa Konsolosluğunda Siyah Çelenkli Protesto

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu önünde yapılan protesto ile anıldı. BDP İzmir İl Başkanlığı binası önünden başlayarak Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu’na kadar protesto yürüyüşü yapan yüzlerce kişi, hükümet ve Fransa aleyhine sloganlar attı. Konsolosluğun önünde ise çok sayıda emniyet ekibi hazır bulundu

Kalabalık grubun konsolosluk önüne çelenk bırakılmasına izin verilmeyince, grubu temsil eden 10 kadın konsolosluğun önüne siyah çelenk bırakarak alkışlarla Fransa’yı protesto etti.

Grup adına yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “3 devrimci Kürt kadını neden katledildi? Bu yoldaşlarımızdan Sakine Cansız, büyük bir direniş sergilemiştir. Fransa bu katliamı bağlantılarıyla ortaya çıkarıp katilleri cezalandırmalı.”
Protesto yürüyüşünde Abdullah Öcalan lehine de sloganlar atılırken, olası bir olaya karşı emniyet ekipleri önlem aldı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA