Çiftçilere Destekler Anlatıldı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde çiftçilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri anlatıldı.

Arguvan Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında bilgiler verildi.

Burada konuşan Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Arguvan'ın tarım potansiyelinin ortaya çıkarılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, ilçede üretimi yaygın olan kavunun tanıtılması için yarışma düzenlediklerini hatırlattı.
Oktay, "Tarımsal potansiyelle ilgili projelere müracaat yapılmalıdır. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli bu tür projeler konusunda vatandaşlarımıza destek olacaktır" dedi.

- Yem bitkisi üretimini arttırmak gerekli
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi de gıda üretimine tarladan sofraya kadar destek verdiklerini söyledi.

Nadas alanlarını daraltıp yem bitkisi üretimini arttırmak gerektiğini kaydeden Selvi, "Kurak şartlarda yetişen yem bitkileri ülkemizde mevcut ve bakanlığımız bunu sonuna kadar desteklemektedir. Malatya'nın hayvan varlığının 5'te biri bu bölgemizde. Bundan dolayı koyun ve keçilere ağıl yapımı için yüzde 50 de hibe desteğinin verildiğini belirtmek gerekir. 2014 yılında sürü yönetimi eğitimi verilerek hayvan varlığını arttırmayı da istiyoruz" diye konuştu.

Selvi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun arıcılık konusunda hazırlanan projelere destek olduğunu belirterek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bu konuda da yardımcı olduğunu söyledi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise küpesiz hayvanı olan üreticileri uyararak, "Üreticilerimiz hayvanlarını mutlaka küpeletmelidir. Hayvanlarını küpeletmeyenlere büyük cezalar geliyor" dedi.

Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Kaya da katıldı.

Kaynak: AA