Amatem'le 'Hayata Merhaba' Dediler

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM), 6 ay gibi kısa bir sürede 4 bin 385 madde bağımlısı hastaya poliklinik hizmeti verildiği, 351 hastanın da yatarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, yaptığı açıklamada, gençlerle ilgili yapılan araştırmaların, uyuşturucu kullanımı konusunda çok duyarlı davranılması gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Alkol ve madde bağımlılarının sosyal çevrelerinde kaybettikleri saygıyı ve özgüveni tekrar kazanıp hayata yeniden "merhaba" demelerinin AMATEM sayesinde mümkün olduğunu vurgulayan Bekerecioğlu, "3 Haziran 2013 tarihinde hasta kabulüne başlayan merkezimizde 351 hastamızın yatış işlemleri yapılarak tedavileri tamamlanmıştır. Tedavi edilen hastalarımız topluma yararlı üretici ve sağlıklı bireyler olarak topluma geri kazandırılmışlardır" dedi.

Uyuşturucu madde ve alkol bağımlısı olan hastaların kendilerine olan güvenlerinin yeniden sağlanabilmesi adına AMATEM'de görev yapan sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile görev yaptıklarının altını çizen Bekerecioğlu, şunları kaydetti:
"AMATEM, içerisinde bulundurduğu hobi bahçeleri ve spor salonları ile alkol ve madde bağımlısı hastalarımıza yepyeni bir dünya sunmaktadır. Sağlık çalışanlarımız hastalarımızın motivasyonunu artırmak için haftada bir gün piknik, eğlence vb. sosyal aktiviteler belirlemekte ve hastalarımıza düzenli spor faaliyetleri yaptırtmaktadır. AMATEM'de sadece madde bağımlılarına yönelik tedavi programı uygulanmıyor. Hasta yakınlarına da 'bağımlılar ile baş etme yöntemleri' ile ilgili eğitim programları veriliyor. Tedavi sonrasında bireylerin tekrar alkol ve madde kullanımına yönelmemeleri için aile üyelerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle bilinçli aile fertleri yetiştirmek bu konuda son derece önem arz etmektedir."
AMATEM'in yapmış olduğu çalışmalar ile birlikte Konya'nın 'sağlık üssü' olması noktasında önemli bir adımın daha tamamlanmış olduğunu da sözlerine ekleyen Bekerecioğlu, "Adana ve Ankara gibi illere götürmek zorunda kaldığımız madde bağımlısı hastalarımızı artık kendi şehrimizde tedavi edebilmemiz hem maddi hem de manevi yönden bizleri oldukça rahatlatmıştır" şeklinde konuştu.

Bekerecioğlu, 6 ay önce hasta kabulüne başlayan AMATEM'in bu sürede 4 bin 385 madde bağımlısı hastaya poliklinik hizmeti verdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA