Akbük Belediyesi’ne Düzenlenen Operasyon

ydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük Belde Belediye Başkanı M.

Akbük Belediyesi’ne Düzenlenen Operasyon
Erçin Sandalcı, Didim ve Akbük beldesinde 11 ayrı adrese yapılan operasyonun belediyeleri ve kendi şahsıyla alakası olmadığını söyledi

CHP’li Didim Belediye Başkanı M.K’nın gizli çekilmiş uygunsuz görüntüleriyle kendisine şantaj yapıldığını ileri sürerek 30 Aralık’ta Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından dün Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı’nın evi de dahil olmak üzere Didim ve Akbük’teki 11 ayrı adreste arama yapılmıştı. Düzenlenen operasyon sırasında herhangi bir gözaltı işlemi yapılmazken, Akbük Belediyesi’ndeki 2 adet bilgisayar kasasına el konulmuştu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun kendisi ve Akbük Belediyesi ile ilgisi olmadığını kaydeden Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, bugün basın toplantısı düzenledi.

Sandalcı, aramalar esnasında belediyeden alınan 2 adet bilgisayar kasasının yanı sıra evinde kendisine ait 600’e yakın CD’ye de el konulduğunu söyledi.

Böyle bir olayın olabileceğini tahmin ettiğini belirten Sandalcı, “Tahminim şu ki; ortada bir video ve kaset var. Bu kontrolden çıktı. Sayın K. bu konuyla ilgili geri çekilmek zorunda. Konunun siyasal olarak en büyük rakipleri gördükleri bana mal edilmesi bu işin çirkinliğidir. K.’ya şantaj yapmadım. Yaşamımdaki en değerli insanlar ve hayatımdaki tüm kutsal değerler üzerine yemin ederim ki ben bu çekimlerin olacağından, yapılacağından, bayandan, mekandan, zamandan, buluşmadan hiçbir haberim yoktur, olmamıştır. Kendime güvenim tamdır” dedi.

Basın organlarında bu görüntülerin M.K.’nın adaylıktan çekilmesi için şantaj aracı olarak kullanıldığı şeklinde haberler yer aldığına işaret eden Sandalcı, “Bu iddialarla ilgili olarak şahsımın da dahil olduğu birkaç kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. İncelemenin Akbük Belediyesi Başkanlığı ya da personeli ile ilgisi yoktur. Dün yapılan incelemenin Akbük Belediyesi tüzel kişiliği, başkanı, makamı ve personeli ile hiçbir ilgisi yoktur. Ortada rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük gibi belediye faaliyetlerini ilgilendiren bir iddia yoktur. Kendimde en ufak şüphe görmediğim için geçen hafta cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

“ASIL KOMPLO BANA YAPILMIŞTIR”
İddialarla ilgili olarak asıl mağdur olanın kendisi olduğunu savunan Sandalcı, şöyle konuştu:
“Asıl komplo bana yapılmıştır. K.’nın adaylığı açıklandıktan sonra kendisiyle hiç görüşmedim. Asla şantaj yapmadım. K.’nın bu çıkışı anlamsız. Bana atılan iftiranın altında kalmam. K. bu çıkışıyla hem kendine, hem partimize zarar vermiştir. Bu olay kişisel bir olay gibi görünse de sonuçları itibari ile partimizin geleceğini de etkilemektedir. Parti yönetiminden hiç kimse bu konu ile ilgili ne oluyor, senin düşüncen nedir gibi bir şey sormadı. Keşke parti yöneticileri müzakere yoluyla parti menfaatleri adına bir şeyleri kontrol edebilseydi. Olayın basına yansımasının, partimin ulusal medyada tartışılmasının sorumlusu ben değilim. Olay K.’nın şikayetiyle başlamış ve güvenlik görevlilerince inceleme başlatılınca basına konu olmuştur. Kişiler belirli bir aşamadan sonra kendi başlarına, hırslarına göre hareket edemezler. Herkes bir hareket yapmadan önce bağlı olduğu kurumu ve partisini düşünmelidir. K., bana bu şekilde iftira atarak büyük bir yanlış içerisine girmiştir. Partimiz bu süreci doğru yönetmek, önyargılı ve kişiye bağımlı olmadan sağduyulu yürütmek durumundadır.”
İddialarla ilgili olarak CHP Genel Merkezi’nin tutumu ve M.K.’nın adaylık süreci hakkındaki soru üzerine Sandalcı, “Tavırlarını bilemiyorum. Onların takdiri. İlçe Örgütümüzden zaten bu konuda bir çalışma beklemiyorum. Erçin Sandalcı; böyle bir şey yapsaydı istifa ederdi. Belediye başkanı sıfatı taşıdığım için ‘Bana komplo düzenlendi’ demeden ‘Ben bu işi bırakıyorum’ derdim.”
Başkan Sandalcı, Akbük İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek olayla ilgili ifade vereceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA