Viranşehirde 9 Ocak Protesto Edildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için BDP Viranşehir Kadın Meclisi ve Belediye Berjin Amara Kadın Danışma Merkezi tarafından yürüyüş düzenlendi.

Viranşehirde 9 Ocak Protesto Edildi

Düzenlenen yürüyüşe; Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, BDP İlçe Eşbaşkanları Servet Kılıç ve Halis Aktaş, BDP İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kışla Mahallesi’nde bulunan BDP İlçe Merkezi önünde toplanan kalabalık, 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarını açarak ‘Failler bulunsun, katliamın hesabını soracağız’ sloganları attı.

Açılan pankartlar ve afişler nedeniyle Çevik Kuvvet ekipleri ile BDP’liler arasında kısa süren tartışma yaşandı. Kısa sürede çözülen tartışmanın ardından BDP’li vatandaşlar, Ceylanpınar Caddesi’nde bulunan Maliye Parkı’na geçti.

Burada açıklama yapan BDP İlçe Eşbaşkanı Servet Kılıç, 3 Kürt kadın siyasetçinin katledildiği bu günde kınama eylemi yaptıklarını kaydederek, “Katliam iş birliği ile yapılmıştır. Faillerin mutlaka bulunması gerekmektedir. Barış sürecinin bu katliamla birlikte hedef alınmıştır. Herkesin bu katliam karşısında durması gerekmektedir. İntikamımız şehit yoldaşlarımızın anısına ve mücadelesine sahip çıkarak, özgürlük mücadelesini daha da yükseltmek ve başarıya ulaştırmak olacaktır” dedi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA