Körler Haftası

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, 07-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tamer, mesajında, dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftasının Beyaz Baston- Körler Haftası olarak anıldığını, bütün çağlar boyunca beyaz baston da körlerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araç olduğunu belirtti.

Basit bir değnekten evrimleşerek baston haline gelen nesnenin beyaz baston öyküsünün 20| yüzyılda başladığını belirten Tamer, şunları kaydetti:

"İnsanlarda görme duyusunu kaybetme korkusu yaşam ile eşdeğerdedir. Bu derece önemli bir duyu organı olan gözlerimizin sağlığı çeşitli sebeplere bağlı olarak bozulabilir. Bu konuda en önemli noktalardan birisi, birçok göz hastalığının zamanında teşhis ve tedavi edilmesi ile körlüğün önlenebileceği gerçeğidir. Hastaların bu konuda duyarlı olması, en küçük bir şikâyeti dikkate alması en kıymetli organlarımızdan biri olan gözlerimiz için çok önemlidir. Özellikle periyodik göz kontrollerinin yapılması, birçok göz hastalığının henüz belirtileri başlamadan önlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır."

Engelli kişilerin diğer insanların sahip olduğu özelliklerin hepsine sahip olduğunun altını çizen Tamer, "Her sağlam bireyin potansiyel bir özürlü adayı olduğu unutulmamalıdır. Engelli olmak kişinin kendini gerçekleştirmesine engel değildir.Körler Haftası nedeniyle, farkındalık oluşturma ve çözüm amaçlı yürütülen etkinlikler ile göz sağlığının önemi vurgulanmakta, görme özürlü kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları aranmaktadır. Bu durumdaki kişilere acımak, çaresiz olarak görmek yerine, engelli insanların hayat kalitesini yükseltecek ve kolaylaştıracak faaliyetlerin kurumlar kadar toplum tarafından sürdürülmesi ve desteklenmesi gerekir" dedi.

Tamer, tüm engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek ve bu vatandaşların tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmasını sağlayarak, onlara sahip çıkarak onların sorunlarına ortak olmak, herkesin insani ve vicdani görevi olduğunu vurgulayarak, hükümet olarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına birçok düzenleme yaptıklarını ve yapmayada devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA