Chp’li Balbay, Ethem Sarısülük’ün Ailesini Ziyaret Etti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Güvenpark’ta Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesini ziyaret etti.


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Kızılay Güvenpark’ta Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ailesine ziyarette bulundu. Gezi olayları sırasında 7 gencin hayatını kaybettiğini belirten Balbay, cezaevinde hapislik günlerinde bu olayları yakından izlediğini ve onlarla birlikte yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Hapiste insanın bu tür olayları izlerken bir şey yapmıyormuş duygusuna kapıldığını kaydeden Balbay şöyle devam etti:
“Çıkınca ahtım vardı. İlk fırsatta bunları yapmak istedim ve aileden randevu alarak geldim. Bu ülkede hiçbir anne ağlamasın. Milletvekili olarak ben de elimden geleni yapacağımı anneye söylemek üzere geldim.”
Hapisten çıktığı günden bu güne tam bir ay olduğunu belirten Balbay, “Hapiste bazen haftalar çabuk geçer, günler çok uzundur. Şimdi bakıyorum bir ay bir gün gibi geçmiş. İçerde böyle geçmezdi bir başka türlü olurdu. Zamana karşı tavır koymak adına daha saat takmadım. Zaman çok çabuk geçti. Çıkışta ben bir şey söyledim. Bu hukuksuzlukların üzerine bir sünger çekmemek gerekir ama kinde gütmemek gerekir dedim. Bu bir ay bu dengeyle geçti. Ben toplumun her kesimine merhaba demeye, bir şeyler yapmaya çalışmalıyız demeye çalışıyorum. Önümüzdeki hafta bir kitabım çıkacak. Bu benim hapiste yazdığım son kitap. Dilerim hapislerde yazılmış son kitap olsun. Aydınlar eli kalem tutanlar hapiste olmasın. Orada ben bu ülkenin sorunlarının çözümü üzerine düşüncelerimi söyledim. Bu ülkenin sorunlarını dile getiren Mustafa Balbay’ın yerini, bu ülkenin sorunlarını çözme önerileri getiren Mustafa Balbay aldı” dedi.


Kaynak: İHA