Başbakanlık'tan Savcı Öz'e yalanlama

Zekeriya Öz'ün bugün yaptığı açıklamaya Başbakanlık'tan yalanlama geldi. İddialar "yalan ve iftira" olarak değerlendirildi.

Başbakanlık'tan Savcı Öz'e yalanlama
Yolsuzluk operasyonu sonrası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atanan Zekeriya Öz, hakkındaki iddialarla ilgili bugün yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 2 kişi gönderdiğini ve 'Bu kişilerin Başbakan'ın kendisine çok kızdığını ve yolsuzluk soruşturmasını hemen durdurmasını istediğini ilettiklerini' iddia etmişti.

Başbakanlık, Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ileri sürülen iddiaları yalandı.

Başbakanlık kaynakları, Singapur'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın söz konusu iddiayı, 'tümüyle iftira' diye nitelediğini belirterek, şunları kaydetti:

'Başbakanımızın, iddia edilen konuyla ilgili olarak yüksek yargıdan birilerini ya da herhangi bir kişiyi birine göndermesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. Bu iddia, Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, kesinlikle ve tümüyle iftiradır.'