Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü Belediyesi'nce kazan daireleri denetlendi.

Uzunköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan kontrollerde kurallara uyulup uyulmadığının denetlendiği belirtildi. Denetimlerde belgesiz yakıt kontrolü, satış izin belgesi, kazan yakma talimatnamesi ile kalorifer kazanı ve bacasının temizliği, uygun yakma yöntemi ve ateşçilere ait ateşçi belgelerinin incelenerek eksikliklerin giderilmesi için görevlilerin bilgilendirildiği ifade edildi.
Denetimlerin kış boyunca devam edeceği kaydedildi.
-TRAKYAKA bilgilendirme toplantısı
Havsa ilçesinde, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıda katılımcıların "2013-2014 yılı proje teklif çağrısı, iktisadi kalkınma, sosyo-ekonomik kalkınma ve küçük ölçekli altyapı mali destek programlarının içeriği ve hibe destekleri" konularında bilgilendirildiği belirtildi.
Ajans uzmanlarından Berkay Habiboğlu ve Dilara Güner'in de birer sunum yaptığı toplantıya, kamu kurum yöneticileri ve proje ekiplerinden 41 kişinin katıldığı kaydedildi.
-Havsa Kaymakam Vekili Tutuş, görevine başladı
Havsa Kaymakam Vekili Hüseyin Tutuş, görevine başladı.

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde 1985 yılında doğan Tutuş, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde öğrenim gören Tutuş, vergi denetmen yardımcılığı da yaptı.
Geçen yıl nisan ayında Samsun Kaymakam adayı olarak göreve başlayan Tutuş, 2 ay görev yaptıktan sonra Kocaeli Mülkiye Müfettişi Refakatinde teftiş stajını Konya Sarayönü ilçesinde tamamladı. Kaymakam refikliği stajını da İzmir'in Dikili ilçesinde yapan Tutuş, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kaynak: AA