Ardahan'da Yapılması Planlanan Havaalanı

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, yapılması planlanan havaalanın kentin her yönüyle gelişmesini sağlayacağını bildirdi.

Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'a yapılması planlanan havaalanı için seferber olduklarını, bu yönde dönüşü olmayan bir yola girdiklerini belirtti.

Havaalanının, Ardahan ve bölgenin geleceği olacağını ifade eden Azizoğlu, "Bu havaalanının faaliyete geçmesi durumunda, gurbetteki 500 bin Ardahanlı memleketine daha rahat ulaşmış olacak. Bu bizim için çok önemli bir potansiyel. Çünkü kentin uzak olması dolayısıyla insanımız buraya rahat bir şekilde gelemiyor" dedi.

Gürcistan'a sınır olan kentin, havaalanı ile sosyo-ekonomik gelişim noktasında önemli bir aşama kaydedeceğini ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:
"Bizim için havaalanı be nedenle çok önemli. Gürcistan'ın Ahıska bölgesindeki insanlar da buradan Ankara ve İstanbul'a yakın olacak. Şu an Türkgözü Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışlar yoğun bir şekilde sürüyor. Bu da komşu ilimiz Artvin ve komşu ülke Gürcistan faydalandığında, havaalanının yaklaşık 1 milyon insana hitap etmesi anlamına geliyor."
Kaynak: AA