Uluslararası Ödüle Sahip Esra Kuaför Trabzon’da

Uzun yıllar Amerika’da kalarak burada saç tasarımının yanı sıra moda eğitimi de alan Esra Yüksel Başağa, açtığı kuaför salonuyla deneyimlerini Trabzon’lularla paylaşıyor.

Uluslararası Ödüle Sahip Esra Kuaför Trabzon’da

Uluslararası bir çok ödülün de sahibi olan Başağa, Amerika’da FIT (Fashion Institue of NewYork)’da beş yıl boyunca moda eğitimi ardından Brıttany of Hair School’da iki yıl boyunca saç tasarımı ve uygulaması konusunda akademik eğitim aldı. VidalSassoon’un ‘Hair Cutting’ (saç kesimi) eğitimini de başarıyla tamamladıktan sonra Manhattan’un en gözde kuaförü olan Metro Modes’da göreve başladı.

Kısa sürede Metro Modes’un en başarılı saç tasarımcıları arasında giren Esra Yüksel Başağa, Metro Modes’un Long Island ve Manhattan şubelerinde toplamda yedi yıl boyunca sükse yapan en başarılı saç tasarımcılarından biri olarak çalıştı. Bu serüven boyunca pek çok organizasyonda ödüller kazandı. Bu ödüllerin en önemlilerinden biri, uluslarası en büyük saç tasarım yarışmalarından olan Sebastian’da Amerika’yı temsil edip, on dört ülke arasından Amerika’ya üçüncülük ödülünü kazandırması oldu.

2000 yılında memleket özlemiyle Türkiye’ye dönüş yapan Başağa, mutlu bir evlilik yaparak İstanbul’da Valentino Antik-Butik ve Bodrum Yalıkavak’ta Otel Madonna isimli işletmeleri açıp işletti. 2005 yılında Trabzon’a yerleşen Başağa, Sindirella Kostüm’ün faaliyete geçirmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde ise Esra Kuaför markasıyla kişiye özel saç tasarım ve uygulama merkezini de açtı.

Başağa, müşterilerine seslenerek “Victorian tarzı dekorasyonu ile kendinizi Avrupa’da bir malikanenin salonunda oturmuş saç tasarımı yaptırır gibi hissedeceksiniz” dedi.

Kaynak: İHA