Tutuklu Milletvekillerin Tahliyesi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, KCK davalarında tutuklu yargılanan 5 milletvekilinin tahliye edilmesinin çözüm süreci ve demokrasi açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tahliye kararlarını memnuniyetle karşıladıklarını anlattı.
Siyasetçinin, cezaevinde değil, siyaset kurumları içinde olması gerektiğine dikkati çeken Üstün, "Bu milletvekili arkadaşlarımızın olması gereken yer de meclis çatısıdır. Arkadaşlarımız, artık tahliye oldu ve yemin ederek görevlerini yürütecek" dedi.

"Tahliye kararları, demokrasimiz ve çözüm süreci açısından çok olumlu bir gelişme" diyen Üstün, "AK Parti hükümeti, çözüm süreci için çok samimi adımlar attı. Bu gelişmeler de atılan adımların sonucunda ortaya çıktı. 100 yıllık bu sorunu demokratik çözüm yollarıyla çözmeye çalışıyoruz. Bugün atılan adımlar, 20 yıl öncesinde hayal bile edilemezdi. O yüzden çok sevindirici bir durum" ifadesini kullandı.
Üstün, AK Parti hükümetinin gösterdiği bu samimi tutumu, toplumun diğer kesimlerinden de beklediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Tahliye edilen milletvekillerimizden, çözüm süreci ve Türkiye'nin demokratik gelişimi açısından siyasi çabalar bekliyoruz. Türkiye'de artık şiddetin yeri yoktur. Şiddet, sorunların çözümünde bir yöntem olamaz. Son gelişmelerle, siyasetin gücü, siyasete olan güven ve umut daha da artmıştır. Siyasetçilerimiz ve aydınlarımız da bu çözüme katkı sağlayacak adımlar atmalı. Artık şiddetin bu meselede yeri olmamalı. Kim ki şiddet eğilimi gösterirse, siyasetçi, aydınlar ve halk tarafından kınanmalı.
Tahliye edilen siyasetçilerimizden de siyaset yapmaları beklenir. Siyasetçinin, şiddete eğilim gösterenleri kınaması beklenir. Aksi taktirde siyasetçinin bir anlamı kalmaz. Siyaset, sorunları fikir yürüterek çözme sanatıdır. Siyaset yapmak varken, şiddeti onaylamak ve hoş görmek son derece yanlış olur. Bundan sonraki süreçte de sorunların, şiddet yerine konuşularak çözüleceğine inanıyorum. Türkiye'de herkes ve her sorun için siyasi yöntemler sonuna kadar açıktır."
Kaynak: AA