Selçuk'ta Mavi Kapaklar Toplama Merkezine Gönderildi

Selçuk Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Durmuş “Derneğimize getirilen mavi kapakları çuvallara koyarak ‘mavi kapak, mavi sevgi’ kampanyasını yürüten Konak Belediyesine iletilmek üzere en yakın toplama merkezi olan Kuşadası'na gönderdik.

Selçuk'ta Mavi Kapaklar Toplama Merkezine Gönderildi
” dedi.


Engellilere destek olmak amacıyla başlatılan 'Mavi Kapak' kampanyası kapsamında İzmir'in Selçuk ilçesinde toplanan mavi pet şişe kapakları, toplama merkezine gönderildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Durmuş sosyal sorumluluk adına ilçe halkının toplamış olduğu kapakların hem çevre duyarlılığı hem de bir düzen içerisinde yürütülmesi için Selçuk Belediyesi’ne bu konuda bir öneride bulunduklarını söyledi.

Durmuş, "Yönetim Kurulu arkadaşımız Firdevs Gündoğdu, bir örneği derneğimiz tarafından yapılan mavi kapak toplama kutusunu Selçuk Belediyesine götürdü. Yetkililer bizlere bu örnek kutunun kendilerince de beğenildiğini bildirdiler. Belediyemiz şayet uygun görürse istediği noktalara tıpkı ‘bayat ekmek toplama kutuları’ gibi bu kutuları da ilçenin uygun bulduğu noktalara yerleştirebilir. Düzenlediği çeşitli kampanyalarla ilçe halkının ilgisini çeken belediyemiz, kim bilir belki de kendi bünyesinde böyle bir kampanyayı da yürütebilir. Bizler de bundan ayrıca memnun oluruz” şeklinde konuştu.

Dernek olarak mavi kapak toplanma işlemini tamamladıklarını hatırlatan Dernek Başkanı Mehmet Durmuş; "Sosyal sorumluluk adına kapak toplamayan Selçuk halkına da özellikle teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA