Özpolat Açıklaması

Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanvekili Hamit Özpolat, emniyet müdürlüklerinde basına uygulanan yasağın kaldırılmasıyla uygulanmak istenen yanlıştan dönüldüğünü kaydetti.

Özpolat Açıklaması

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin gazetecilerin emniyete giriş yasağıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdiğini belirten Özpolat, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanması ve basın odalarının boşaltılması kararının iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde açılan davadan yürütmeyi durdurma kararı çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararında Emniyet Genel Müdürlüğü’nden basına getirilen yasağın sebebini ve mevzuattaki dayanağını sorduğunu kaydeden Özpolat, 7 gün içinde belgelerin tamamlanmasını istediğini ifade etti.

Bu yasağın baştan beri yanlış olduğunu belirten Özpolat, uygulamanın gazetecilerin haber alma özgürlüğünü kısıtladığını, bunun açık bir sansür uygulaması olduğunu belirterek Cemiyet olarak olayı başından beri takip ettiklerini ve bu yanlıştan dönülmesini belirttiklerini söyledi.

Özpolat, yaptığı açıklamada, "İstanbul 4. İdare Mahkemesi gazetecilerin emniyete giriş yasağıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararını verdi. Bu yasağın kaldırılması bizleri mutlu etmiştir. Temennimiz bundan sonra da bu tür yanlış uygulamaların olmamasıdır” dedi

Kaynak: İHA