Mustafa Balbay, Ali İsmail Korkmaz'ın Heykeli Önünde Eğildi

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ziyaret ettiği Ali İsmail Korkmaz’ın heykeline çiçek bırakıp, önünde eğildi.


CHP Eskişehir Milletvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'la birlikte Espark Alışveriş Merkezi (AVM) yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın heykelini ziyaret eden Mustafa Balbay, Ali İsmail Korkmaz'ın kuşlar su içsin diye avuçları açık olarak yapılan heykeline çiçek bıraktı. Korkmaz’ın herkes adına ölümü göze aldığını ifade eden Balbay, ‘‘Ali İsmail yaşama tutunmak için çok direndi. O günlerde bizim kalbimiz de onunla beraberdi. Şimdi bu heykeli vücuda getirenlere, gençlere saygı duyan bir gazeteci ve milletvekili olarak teşekkür ediyorum. Ali İsmail hepimiz adına ölümü göze aldı. Soyadı gibi yaşadı ve korku imparatorluğunun oluşturulmak istendiği bir ortamda korkmamak gerektiğini de gösteren kişilerden biri oldu’’ dedi.

Cezaevinde kaldığı süre içerisinde olayları takip ettiğini anlatan Balbay, şunları kaydetti:
“Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük'ün yaşama tutunma mücadelesi bizi demir parmaklıkların arkasında en çok etkileyen konulardan biriydi. O gencecik 19 yaşındaki delikanlının Eskişehir’in o demokrasi iklimi çerçevesinde kendini ifade etme, daha güzel bir Türkiye’de yaşama arzusunu dile getirdiği direniş günlerinde kaldığı saldırının ardından bir gün durumunun ağırlaştığı, bir gün iyileşmek üzere olduğu haberi gelince bir ara aklımdan insan çok ağır bir olay karşısında çok sevdiği bir insanın amansız bir durumla karşı karşıya kalması noktasında söylediği söz benim de dudaklarımdan döküldü. ‘Sevgili Ali İsmail, sana gelecek olan bana gelsin’ dediğimi anımsıyorum. Çünkü gençler bizim geleceğimiz değil, aynı zamanda bugünümüz. Gençlik her ülkenin en özverili kesimidir. Yaşamın tam göbeğinde, en önünde olan kesimdir. Gençliği arkasına almayan hiçbir toplumsal hareket başarılı olamaz. Gezi olayları da gençlerimizin her şeye karşın zaman zaman polisimizin toplum vicdanında kabul görmeyen ileri gidişlerine karşın barış ve özgürlük istediklerini gördük. Gençlerimiz yedi bedel ödedi.


Balbay, “Hapislik günlerinde yazığım yazılardan birinde, ‘Ben Namık Kemaller’den, ben Tevfik Fikretler’den gelirim. Ben sadece halkın önünde eğilirim’ diyordum. Geçekten Ali İsmail, bizim önünde eğileceğimiz mücadele büyüğümüzdür. Bazı mücadelelerde yaş önemli değil, baş önemlidir. Ali İsmail Korkmaz’ın önünde de saygıyla eğiliyorum” diyerek heykelin önünde eğildi.
Kaynak: İHA