'Mevka 2014 Programları' Müsiad Üyelerine Tanıtıldı

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları'nda, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) 2014 Mali Destek Programları tanıtıldı.

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, MEVKA'nın kuruluşundan bugüne kadar Konya ve Karaman'da sanayinin güçlenmesi için önemli destekler sağladığını söyledi.

MEVKA'nın kalkınma hamlelerinde önemli rolü olduğuna işaret eden Koyuncuoğlu, "MEVKA 2014 mali destek programlarını açıkladı.

Programın başlığının 'Bilgi ve Teknolojiye Odaklı Üretim Mali Destek Programı' olması dikkat çekici. Bunun şehrimizin üretimindeki kalite anlayışına yeni bir bakış açısı getireceğine inanıyorum" dedi.

MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Osman Fatih Yalçın ise destek programının 2023 hedefinin yakınlaştıracağını dile getirdi.
Programın tanıtımı için Konya'nın ilçelerinde toplantılar yaptıklarını anlatan Yalçın, şöyle konuştu:
"Vizyonumuza gerekli katkı ve katılımın sağlanması için azami dikkat gösterildi. Ortaya yüksek ve dengeli refah seviyesine erişmiş, uluslararası ekonomilerle bütünleşmiş, sevgi ve hoşgörü temelinde insanların çalışmak üretmek ve yaşamak için tercih ettikleri bir bölge olma sonucu çıktı. Biz Konya ve Karaman'da daha rekabetçi işletmeler hedefliyoruz. Yatırım ortamını iyileştirmek, insana yatırım yapmak, bölge kırsalında yaşamın canlandırılmasına katkı sağlamak istiyoruz."
Kaynak: AA