Meteoroloji uyardı!

Yoğun sis, yurtta ulaşımı olumsuz etkiliyor. İzmir'de yoğun sis nedeniyle tüm uçak seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için yurt genelinde yoğun sis uyarısı yaptı.

Meteoroloji uyardı!
İzmir'de gece başlayan ve sabah etkisini artıran sis nedeniyle tüm uçak seferleri iptal edildi.

İstanbul'da da gece saatlerinde yoğunlaşan sis kara ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Görüş mesafesi kısalınca sürücüler zor anlar yaşadı.Yoğun sis deniz ulaşımını da etkiledi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nı ''düşük görüş'' nedeniyle saat 02.30'da iki yönlü gemi trafiğine kapattı. Boğaz trafiği sabah 09.00'da tekrar açıldı. Yoğun sis nedeniyle bazı İDO seferleri de iptal edildi.

FERİBOT SEFERLERİ DURDU

Kocaeli'de de yoğun sis nedeniyle vapur ve Eskihisar Feribot İskelesi seferlerine ara verildi. Gece saatlerinde başlayan sisin sabah saatlerinde etkisini artırması nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü. İzmit Körfezi'nde yoğun sis nedeniyle vapur ve feribot seferlerine ara verildi.

Meteoroloji'den yarın için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Sis hadisesinin bugün ve yarın (Pazartesi) İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Muğla, Çankırı, Ağrı, Isparta, Karabük ve Bartın illeri başta olmak üzere ülkemiz genelinde yer yer yoğun olarak etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İZMİR İÇİN UYARI

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, uçuşları olumsuz etkileyen sisin, yarın öğle saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, halen bölgede etkili olan ve uçuculuk faaliyeti yürüten havaalanlarında uçuş faaliyetlerini olumsuz etkileyen sis hadisesinin yarın öğle saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiği, Adnan Menderes Havalimanı için tahmin edilen görüş mesafesinin 200-400 metre olduğu kaydedildi.

Sis nedeniyle gün içinde bazı seferler iptal edilmiş, bazılarında ise gecikmeler yaşanmıştı. Adnan Menderes Havalimanı'ndan görüş mesafesi düştüğü için uçaklar Dalaman ve Bodrum havalimanlarına yönlendirilmişti.