Mersin'de Bağımsız Tek Kadın Aday

İçel Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Reyhan Kaş, halkın siyasi partilere güveni kalmadığından seçimlere bağımsız aday olarak katıldığını söyledi.

Mersin'de Bağımsız Tek Kadın Aday

2009 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İçel ziyareti sırasında yakasına yapışmasıyla gündeme gelen çiftçi Reyhan Kaş, İçel Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tek kadın bağımsız aday olarak yarışacak. Adaylığı konusunda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaş, Atatürk'ün 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı kazandırdığını hatırlatarak, "Ancak o tarihten bu yana kadınların hala siyasette hak ettiği yerde olmadığını ve azınlıkta kaldığını düşünüyorum. Ben de bu durumu kendime bir görev olarak gördüm. Halka hizmet etmek için yerel seçimde bağımsız belediye başkan adayı olarak siyaset arenasında yerimi almak istedim. İçel'de doğmuş, burada yaşayan bir insan olarak milletime en iyi şekilde hizmet edeceğime inanıyorum" dedi.

Adaylık konusunda kendisine güvendiğini ve çok da şanslı gördüğünü dile getiren Kaş, "Çünkü ben halkın içinden gelen biriyim. Halk, yönetimdeki mevcut belediye başkanları tarafından İçel'in iyi yönetilmediğini biliyor. Kent hak ettiği hizmeti almıyor. Yerel seçimleri siyasi partilerin bir futbol maçına çevirdiğini, koltuk yarışına düştüklerini ve koltuğa oturan siyasi parti temsilcilerinin halka iyi hizmet etmediğini hepimiz biliyoruz. Halk olarak siyasi partiler tarafından köşeye sıkıştırıldığımızı, seçim öncesi verilen vaatlerin sözlerde kaldığını, koltuğa oturduklarında hiçbir icraatta bulunmadıklarını biliyoruz. Halk bu nedenle hiçbir siyasi partinin adayına güvenmiyor. Tam bu noktada ben bağımsız aday olarak milletimize bir alternatif olmak istiyorum, bir kapı açıyorum. Çünkü halkın artık siyasi partilere güveni kalmadı. Bağımsız çıkmamın nedeni de budur" diye konuştu.

Seçilmesi durumunda yapacağı en önemli şeyin, kentin tarım dokusunu korumak olacağını vurgulayan Kaş, şöyle devam etti; "İçel bir tarım kentidir. Dünya İçel'i bir narenciye kenti olarak bilmektedir. Bu bize geçmişten kalan bir mirastır. Bu nedenle üreticilerle ortak projeler
geliştirerek narenciye üreticilerinin daha da güçlü hale getirilmesini hedefliyoruz. İçel'de son dönemde narenciye bahçeleri yok edilerek yerini binalar almıştır. Biz bunun önüne geçmeyi planlıyoruz. Trafikle ilgili projemiz var. Raylı sistem ile kentin trafik sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bunun dışında turizme de önem vererek, turizmi 4 mevsime yayacak projeler geliştireceğiz."
Belediye Başkan adaylığı konusunda çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını da ifade eden Kaş, "Özellikle kadınlardan büyük destek görüyorum. Duyan, bilen insanlar sürekli arıyor ve geri çekilmememi istiyor. Bu da bana cesaret veriyor" ifadelerini kullandı.

Reyhan Kaş, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yakasına sarıldığı o anı ise şöyle açıkladı; "Ben bir çiftçiyim ve arazilerim var. Bu araziler birileri tarafından gasp edilmeye çalışılıyor ve belediye yönetimi de buna göz yumuyor. Bununla ilgili devam eden davalar var. Ben o zaman bu durumu Deniz Baykal'a anlatabilmek için o girişimde bulunmuştum."
Kaynak: İHA