İzmir Yeni Vapurlarını Bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova'daki tersanelerde yaptırdığı 15 yeni yolcu gemisinden 4'ü yıl sonuna kadar faaliyete geçecek ve körfezde deniz yoluyla taşınan yolcu sayısı yüzde 25 artacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yalova'daki tersanelerde yaptırılan 15 yeni yolcu gemisinden ilk ikisinin ismi Çakabey ve Dokuz Eylül oldu. Kalan 13 geminin ismini ise İzmirliler belirleyecek. İzmir'de deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verilen ve tamamlanan ilk gemi testlerinin ardından önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek.
Yıl sonuna kadar her 90 günde bir yeni geminin gelmesinin beklendiği İzmir'de, 2015 yılına kadar 4 yeni gemi hizmete girmiş olacak. Kalan 11 gemi ise 2017 yılının sonunda teslim edilecek. Böylece İzmir'de toplu ulaşımda deniz yolunu kullananların sayısı 27 milyona ulaşacak. Bu da kent içindeki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak.
Özel malzemeden yapılan yeni gemilerin hafif ve daha süratli olması nedeniyle yolculuk süresinin kısalması bekleniyor.
Açıklamada ifadelerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu gemiler ile Türkiye gemiciliği büyük bir adım attı. Bir sıçrama yaşadı ve yaşayacak. Yeni gemilerimiz Körfez'e de ayrı bir renk katacak" dedi.

Kaynak: AA