İrak'taki Olaylar

ABD Dışişleri Bakanlığı, El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin yanı sıra Irak'ta da otorite oluşturma çabalarından kaygı duyduklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak'ın Enbar ilindeki olayları çok yakından takip ediyoruz ve terörist El Kaide/IŞİD örgütünün Suriye'nin yanı sıra Irak'ta da otoritesini kurma gayretlerinden kaygı duyuyoruz. Onların Ramadi ve Felluce'deki sivillere ve Irak güvenlik güçlerine karşı giriştiği barbarlık herkes tarafından görülmekte" ifadesini kullandı.
Irak'taki bazı aşiret liderlerinin IŞİD'e karşı açık bir başkaldırı ilan ettiğine dikkat çeken Harf, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bu aşiretleri mümkün olan her şekilde desteklemek için Irak hükümetiyle çalışıyoruz. Ayrıca, bu terörist grupları kendi kentlerinden atmak için mücadele vererek büyük cesaret ortaya koyan Enbar ilinden aşiret liderleriyle de yakın temas halindeyiz. Bunun yanında, bu ortak düşmanı yenilgiye uğratma çabalarını desteklemeye nasıl devam edebileceğimiz noktasında Irak'taki tüm siyasi liderlerle de yakın temastayız."


Kaynak: AA