Hanefi Bostan Açıklaması

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M.

Hanefi Bostan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürlüğü’ne yapılan sınavsız yurt müdürü atamalarının iptalini istediklerini söyledi.


Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, yaptığı yazılı açıklamada Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (YURT-KUR) sınavsız yapılan atamaları eleştirdi.

Değişiklik ile ilgili bilgi veren Hanefi Bostan, “Hükümet, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte bir değişiklik yaparak; Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sosyal güvenlik merkezi müdürü, Spor Genel Müdürlüğü’nde gençlik merkezi müdürü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı bütün yurtlarda yurt müdürü ve ilçe müdürü atamalarını sınavsız yapmayı kararlaştırdı. Bu karar değişikliği 27 Mart 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Sınavsız atamalar, Kredi Yurtlar Kurumunda çalışan personel arasında büyük huzursuzluklara yol açtı” dedi.

“DANIŞTAY NEZDİNDE DAVA AÇILDI”
Sınavsız atamaların iptali için dava açtıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, “Bu haksızlığın giderilmesi için Danıştay nezdinde dava açıldı. Açılan davada, Danıştay 5. Dairesi 2012/3136 E sayılı yürütmeyi durdurma kararı ile söz konusu düzenlemeyi hukuka aykırı buldu. Bunun üzerine Türk Eğitim- Sen olarak, YURT-KUR’a 22.12.2012 tarihinde bir yazı yazarak yargı kararı gereği, varsa sınavsız yapılan tüm yurt müdürü atamalarının iptalini talep ettik. Ancak bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen yazımıza olumlu olumsuz bir cevap verilmedi. Yargı kararının gereği halen yerine getirilmediği, sınavsız atanan yurt müdürlerinin görevlerine devam etmesinden anlaşılmaktadır” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen olarak YURT-KUR’a tekrar ikinci bir yazı gönderdiklerini ifade eden Bostan, şunları söyledi; “Sınavsız atanan yurt müdürlerinin yargı kararına rağmen görevde kalmalarının gerekçelerinin tarafımıza bildirilmesini, Danıştay kararı gereğinin yerine getirilerek sınavsız atanan yurt müdürlerinin atamalarının derhal iptal edilmesini, aksi takdirde ilgililer hakkında yargı kararını uygulamamaktan dolayı yasal işlem başlatılacağını bildirdik.”
Kaynak: İHA