-edremit'ten Kısa Kısa

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 27 Nisan 2014'te ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) yönelik hazırlık kursları açacak.

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, yaptığı yazılı açıklamada, ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu engellilere yönelik sınavlara hazırlık kursları açılacağını belirtti.

Önceki yıllarda ÖMMS olarak adlandırılan sınavın, ismi değiştirilerek bu yıl (EKPSS) adı altında 27 Nisan 2014'te gerçekleştirileceğini ifade eden Damar, şunları kaydetti:
"Kurslarda Türkçe, matematik, tarih, inkılap tarihi, coğrafya ve genel kültür derslerinden sınav konularına yönelik eğitimler verilecek. Kurslar Edremit'te 6 Ocak 2014 Pazartesi günü Yılmaz Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesinde başlatılacak olup pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek."
Damar, başvuru gelmesi halinde çok kısa süre içinde Altınoluk'ta açılması planlanan kursların ise Fernur Sözen Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde hafta içi günlerde 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini, bildirdi.
- Edremit'te park düzenlemesi
Edremit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü tarafından, Edremit Faruk Serpil Parkı'nın Menderes Bulvarı üzerinde bulunan şarküteri yıkılarak çevre düzenlemesi yapılıyor.
Edremit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, zabıta müdürlüğü ekiplerinin bölgede gerekli güvenlik önlemleri almasının ardından şarküterinin kaldırılma işlemi kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi.

Faruk Serpil Parkı çevresinde bulunan ve kiracısının kendi isteğiyle ya da hukuksal nedenle boşaltılan yerlerin, bundan böyle kiraya verilemeyeceği bildirilen açıklamada, "Edremit Faruk Serpil Parkı, daha modern yaşanabilir bir hale gelecektir" denildi.

Kaynak: AA